Sobre mi
La meva trajectòria amb la psicologia va començar el 2006, estudiant la llicenciatura a la Universitat de Barcelona. Vaig finalitzar la carrera amb un Séneca a la Universitat de Granada, experiència que va suposar un canvi personal i vital que enfortiria el meu caràcter i ampliaria la meva visió sobre la psicologia.
Al tornar a Barcelona vaig entrar a treballar a l'Hospital Sant Joan de Déu, al Grup A.P.A.L com a ajudant de recerca del Departament de Psicologia Bàsica de la UB. L'objectiu era la recerca en l’Atenció, la Percepció i l’Adquisició del Llenguatge en nadons.
Seguidament, vaig ampliar la meva formació amb un Postgrau de Formació Pràctica en Psicoteràpia a Mensalus i amb el Practitioner en Programació Neurolingüística a l'Institut Gestalt.
Al llarg de la meva vida laboral he treballat en tot tipus de feines, sobretot mentres estudiava..i poc a poc vaig anar especialitzant-me com a psicòloga d'infants i adolescents. Fruit d'això he pogut col·laborar com a psicòloga amb el Centre ADEP a Badalona de psicologia infanto-juvenil, amb CEC- Psicòlegs a Barcelona i amb l'Oficina Jove de l'Ajuntament de Badalona, El Badiu Jove.
Amb unes companyes ens va sorgir la oportunitat d'obrir un centre de psicologia per a infants, adolescents i les seves famílies a l'Hospitalet, el centre IDAIA. Aquest projecte emprenedor va suposar uns dels reptes més importants i engrescadors per a mi. Després d'uns anys del projecte, amb la maternitat van sorgir necessitats que em van portar a fer un canvi, tot buscant la conciliació familiar.
Així és com vaig anar a parar al SAIER, Servei d'Atenció a l'Immigrant i al Refugiat de l'Ajuntament de Barcelona, com a Tècnica de primera acollida i com a psicòloga amb població migrant adulta. De cop se m'obria un nou món desconegut que m'obligaria a ampliar la mirada cap a l'individu, entenent l'impacte personal que genera un procés migratori, el moment de vulnerabilitat personal i econòmica que transiten les persones i les famílies, havent de suportar sovint una mirada plena de prejudicis i de discriminació. Evidentment, amb conseqüències en la seva salut mental.
En l'actualitat, treballo pel Consorci de Barcelona, dins el Projecte del Pla de Barris, com a figura SSAE en un Institut-Escola de màxima complexitat. La meva tasca com a figura SSAE, Servei de Suport i Atenció Emocional, és la d'introduir la Mirada Restaurativa a tota la comunitat educativa a través de: la formació al professorat, la realització de cercles restauratius per cuidar les relacions a l'aula i l'assessorament i l'acompanyament al claustre per a una millor atenció emocional i prevenció de la salut mental a l'alumne.
És aquí on he trobat el meu lloc, on em sento realitzada perquè entenc que la meva feina té cert impacte comunitari. A la vegada que treballo amb infants i adolescents, que són la meva població preferida.
Altres cursos
2022 - Formació “ ERG- Enfocament Restauratiu Global” Belinda Hopkins (8h).
2022 - Formació “ Benestar socioemocional en els centres docents. Competències de Cassel”, amb Carme Boqué.
2021 - Formació “ ERG- Enfocament Restauratiu Global”, amb Mònica Albertí. 2020: Formació “ Disciplina Positiva”, amb Álvaro Bilbao.
2018 - Curs Aprender Psicología Positiva – Acadèmia Online de Psicología en Positivo www.antoniomartinezpsicologo.com
2018 - Curs La relació de parella: elecció i conflicte – Centre Kine (40h)
2017 - Curs Reiki Nivell 1 - Asociación Blue Planet. Escuela Consciencia Activa.
2016 - Curs VIPASANA, entrenament per la pràctica de la meditació ( retir de 10 dies)
2015 – Curs d’ Intervenció estratègica en la infància i l’adolescència - CREIX (8h)
2015 - Curs Introducció al Feng Shui – KUMKUM 2015 - Curs Teòric-Pràctic Donant forma al caràcter – Projecte Virtuts (8h)
2014 - Jornades d’Integració Sensorial del CEIB (10h)
2014 - Congrés: Diferències d’aprenentatge – Sant Cugat. (9h)
2012 - Coaching per a docents. PRISMA (60h) 2012 - Educació Emocional. PRISMA (40h)